Primul pas catre Zero Trust cu Fortinet Identity and Access Management

Primul pas catre Zero Trust cu Fortinet Identity and Access Management

Pe măsură ce mai multe organizații trec la aranjamente de lucru hibride, identitatea unui utilizator este o marfă mai valoroasă decât oricând. Atacatorii caută în mod constant modalități de a compromite sau de a exploata identitatea unui utilizator pentru a efectua atacuri împotriva organizațiilor de toate dimensiunile. Odată ce un actor de amenințare a obținut acces la identitatea unui utilizator, acesta are adesea acces complet la rețea și la resursele legate de acea identitate de utilizator.

Asigurarea identității nu a fost niciodată mai importantă. Conform recentului Raport Verizon privind investigațiile privind încălcarea datelor, 82% dintre atacuri s-au bazat pe elementul uman, adesea chiar pe identitatea utilizatorului. În toate industriile, atacurile bazate pe identitate sunt în creștere și revin echipelor IT și de securitate, adesea suprasolicitate, pentru a elimina lacunele de securitate.

Pentru a atenua riscurile legate de identitate, organizațiile trebuie să lucreze în mod proactiv pentru a securiza identitățile utilizatorilor. Conceptele de zero încredere sunt ceva despre care industria de securitate vorbește de mulți ani, dar organizațiile încă nu sunt sigure cum să implementeze încredere zero în organizațiile lor. În multe cazuri, primul pas către încredere zero este identitatea.

Este mai dificil pentru organizații să ofere controale stricte de securitate pentru identitățile lor de utilizator din cauza schimbărilor, cum ar fi lucrul de oriunde și nevoia tot mai mare de a accesa resurse în mai multe locații, cum ar fi cloud-uri private, cloud-uri publice și on-premise. Fortinet oferă o serie de soluții de gestionare a identității și accesului (IAM) pentru a ajuta organizațiile să își asigure identitatea.

Securizarea identității utilizatorului este unul dintre elementele de bază ale principiului zero-trust de „nu ai încredere niciodată, verifică întotdeauna”, dar trebuie să existe o abordare internă definită și strategică în ceea ce privește modul în care este implementată încrederea zero. Identitatea fiecărui utilizator trebuie verificată și fiecărui utilizator ar trebui să i se acorde doar accesul cel mai puțin privilegiat, pe baza a ceea ce se știe despre identitatea sa. De asemenea, este important să luați în considerare modul în care implementarea acestor controale va afecta utilizatorii pentru a vă asigura că nu le va afecta negativ experiența și productivitatea.

Trecerea la IAM
Fortinet poate ajuta la simplificarea trecerii la IAM cu o gamă completă de soluții IAM care sunt integrate cu Fortinet Security Fabric. Instrumentele de autentificare Fortinet se asigură că utilizatorii sunt cine spun că sunt. Organizațiile pot folosi FortiAuthenticator pentru a-și gestiona toate nevoile de autentificare și autorizare a identității utilizatorilor și pentru a implementa cu ușurință SSO pentru toți utilizatorii. FortiAuthenticator este integrat cu instrumente de autentificare multifactor (MFA), care sunt utilizate pentru a securiza accesul forțând un utilizator să introducă o a doua modalitate de autentificare, în afară de un nume de utilizator și o parolă. Asigurându-se că numai utilizatorii autorizați au acces, MFA adaugă un alt nivel de securitate, oferind protecție sporită împotriva potențialelor încălcări.

FortiToken este utilizat pentru gestionarea MFA și poate gestiona jetoane mobile pe iOS sau Android, pe lângă jetoanele fizice, cum ar fi cheia noastră de securitate fără parolă compatibilă cu token FIDO2. Și pentru acele organizații care doresc să implementeze IAM în cloud, Fortinet oferă FortiTrust Identity. Această soluție oferă toate caracteristicile FortiAuthenticator și FortiToken ca un serviciu pe bază de abonament furnizat în cloud. FortiTrust Identity se integrează perfect cu FortiGate Next-Generation Firewalls (NGFW) și FortiSASE pentru a oferi o gamă completă de soluții de securitate oferite în cloud.

Soluții integrate Fortinet ZTNA și IAM
Accesul la rețea cu încredere zero (ZTNA) este următorul pas logic pentru acele organizații care doresc să îmbunătățească securitatea în jurul accesului la aplicații. Când treceți la ZTNA, este esențial să vă asigurați că utilizatorii care accesează resursele sensibile au fost complet autentificați cu MFA înainte de a se acorda accesul. Deoarece soluțiile Fortinet ZTNA și IAM sunt strâns integrate, ajută la simplificarea trecerii la încredere zero. Utilizarea gateway-ului de aplicație Fortinet ZTNA ca punct de aplicare ZTNA și FortiClient ca agent de dispozitiv ZTNA face posibilă adoptarea unei abordări Universal ZTNA pentru conexiuni sigure. Orice lucru care rulează pe sistemul de operare FortiOS, cum ar fi un FortiGate, poate acționa ca punct de aplicare.

Cu  ZTNA, organizațiile pot oferi acces fără probleme la resurse, indiferent de locul în care se află. Aceștia pot aplica principiile zero-trust fără a fi nevoiți să-și facă griji cu privire la problemele de conexiune legate de locația utilizatorului, deoarece permite conexiunile indiferent de locația rețelei sau a utilizatorului. Capacitățile Fortinet ZTNA asigură utilizatorilor un acces granular la aplicații care este consecvent, indiferent de locul în care se conectează.

FortiClient simplifică tranziția de la VPN la ZTNA
FortiClient permite implementarea, operarea și arhitectura perfectă a ZTNA, dar poate ajuta și organizațiile să treacă mai ușor la ZTNA, deoarece este atât un VPN, cât și un agent ZTNA. Arhitectura Fortinet ZTNA reflectă infrastructura VPN, care este importantă pentru acele companii care folosesc ZTNA pentru a îmbunătăți accesul la distanță. În multe cazuri, aceștia trec de la utilizarea unei rețele VPN la o rețea ZTNA n

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *